Pages

.:: Menyusuri Sebuah Kehidupan~ ::.

↑ Dapatkan informasi helangsenja dengan menekan RSS ini

Save Palestin
Photobucket
..:: Berbahagialah orang yang dapat menjadi tuan untuk dirinya, menjadi pemandu untuk nafsunya dan menjadi kapten untuk bahtera hidupnya-Saidina Ali- ::..

Followers

Tuesday, June 02, 2009

Sekitar dari bumi barakah, Syria..

Assalamualaikum...

Banyak yang ingin dikongsi. Namun, di sini bukanlah semudah yang disangka untuk membuka blog. Jadi, sangat terhadlah untuk membukanya. Kalau ada masa, akan saya kongsikan beberapa perkara menarik sepanjang perjalanan di sini. Wallahu 'alam..

Menara di Jami' Umawi yang dikatakan akan turunnya Nabi Isa A.S di sini dan akan memberi khutbah di Jami' ini




Jami' Umawi, bekas tinggalan gereja lama yang telah dibeli oleh Saidina Umar Al-Khatab pada zaman beliau

Jami' Umawi antara tempat yang menarik di Syria

Jami' Umawi pada waktu petang

Pemandangan di bandar Halab. Antara bandar tersusun di Syria

Makam Ahlul Bait yang berkubah hijau. Makam anak Saidina Husin, Fatimah Sughro

Bersama Sazwan (tuan rumah) dan Shahrul di hadapan tugu Saladin, pahlawan Islam terbilang

Bersalaman dengan ulama besar Syria, Dr. Mustafa Bugho

pemandangan dari atas bukit Makam Arbain di Damsyik

Dr. Wahbah Zuhaili di Jami' Quwaiti

Di Latakkia bersama rombongan dari KUIS

Dr. Ramadhan Al-Buty di Jami' Iman

Di hadapan makam anak Rasulullah SAW Zainab bersama delegasi Malaysia

Dihadapan Qalaat Sam'an - Kota pada zaman raja Sam'an iaitu seorang paderi

Link gambar ke Facebook.com
Link gambar ke friendster.com

Dari bumi Syria,

Sina'ah,
Damsyik

"Setiap mata yang tertutup belum bererti ia tidur. Setiap mata terbuka belum bererti ia melihat"
||helangsenja@yahoo.com||

6 comments:

miSyuE's said...

aik g syria? nak buah tgn!! nak! hee

helangsenja said...

hmm...klu nak, kena la bagi nukud nyer.. :)

Zenki said...

belanja la we..huhu. nak kirim barang ke demo ni we, boleh?

helangsenja said...

boleh2..demo msg ko kawe la mudoh..goni takut kawe payoh sket..msg kt no cel kawe..

nati oyak la nok tepoh gapo, bapo kuantiti.. :)

demo cuti ko din?

Anonymous said...

salam.wan,aidzat nie.jealous betul aku tengok ko dpt jumpa dr. wahbah zuhaily.aku dpt baca bku dia jer.ko dpat jumpa.Ya Allah,jealous2,hehe.btw,goodluck di sana.=)

helangsenja said...

Nanti ada rezki, boleh la ko jumpa dia nanti.. :)