Pages

.:: Menyusuri Sebuah Kehidupan~ ::.

↑ Dapatkan informasi helangsenja dengan menekan RSS ini

Save Palestin
Photobucket
..:: Berbahagialah orang yang dapat menjadi tuan untuk dirinya, menjadi pemandu untuk nafsunya dan menjadi kapten untuk bahtera hidupnya-Saidina Ali- ::..

Followers

Saturday, February 28, 2009

Sejernih Air - Dmen'C

Ketika saya sedang mendengar Radio Nasyidfm, saya terdengar satu lagu baru dari kumpulan Dmen'C. Best, tengok lirik lagu dia pun bagus juga. Jadi saya ingin berkongsi dengan anda lagu dari kumpulan Dmen'C ni. Yang penting, hayati lirik dia. Part ni yang best.

Sesungguhnya Dunia sementara
Yang kekal hanyalah di akhirat sana
Bersyukurlah kita dengan pemberiannya
Harta kekayaan bukanlah jaminannya…
Rahmatilah kami….

Dunia ini hanyalah sementara dan hanya akhirat yang kekal selamanya. Ibnu Umar berkata, Rasulullah SAW suatu hari berdekatan dengan ku dan ia memegang pundakku sambil bersabda: ‘Jadilah engkau di dunia ini seolah-olah orang asing atau seperti orang yang menyebrang jalan’”.
Rasulullah SAW menganjurkan kita agar dapat menjalani hidup seperti orang asing yang selalu berfikir untuk pulang. Jadi, jadilah kita seperti seorang yang sedang penyeberang jalan. Wallahu' alam. ^_^


Kumpulan Nasyid : Dmen'C
Lagu : Sejernih Air

Sejernih air yang mengalir
Bisa melembutkan Hati yang membara
Bagaikan hijau hutan rimba
Bisa mendamaikan hati yang gelora
Jika tiada ketenangan dihatimu
pohonlah pada yang esa….

Chorus : 1
Sesungguhnya Dunia sementara
Yang kekal hanyalah di akhirat sana
Bersyukurlah kita dengan pemberiannya
Harta kekayaan bukanlah jaminannya…
Rahmatilah kami….

Tuhan kau maha pengasih
Kau maha penyayang tiada bandingan
Segala apa yang berlaku
Semua adalah ketentuan darimu
Ya tuhanku ampunilah dosa dosa
Yang pernah aku lakukan dahulu…

Chorus : 1
Sesungguhnya Dunia sementara
Yang kekal hanyalah di akhirat sana
Bersyukurlah kita dengan pemberiannya
Harta kekayaan bukanlah jaminannya…
Rahmatilah kami….

Kita bagaikan sang burung
Berterbangan bebas di angkasa
Bila senja menjelma
Pulanglah ia ke tempat asalnya

Chorus : 1
Sesungguhnya Dunia sementara
Yang kekal hanyalah di akhirat sana
Bersyukurlah kita dengan pemberiannya
Harta kekayaan bukanlah jaminannya…
Rahmatilah kami….





"Setiap mata yang tertutup belum bererti ia tidur.
Setiap mata terbuka belum bererti ia melihat"
||helangsenja@yahoo.com||

2 comments:

Nurul said...

benarkan ana download lagu ni yer..best jugak..syukran akh..

helangsenja said...

sila2..hehe..