Pages

.:: Menyusuri Sebuah Kehidupan~ ::.

↑ Dapatkan informasi helangsenja dengan menekan RSS ini

Save Palestin
Photobucket
..:: Berbahagialah orang yang dapat menjadi tuan untuk dirinya, menjadi pemandu untuk nafsunya dan menjadi kapten untuk bahtera hidupnya-Saidina Ali- ::..

Followers

Monday, April 27, 2009

Antara yang menarik selepas EXAM

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Lama sungguh tak menjenguk blog ni. Akhirnya berkesempatan juga nak update blog. Biarpun blog ini sekadar perkongsian peribadi, tapi banyak informasi semasa yang dapat kita berkongsi.

Teringat saya suatu ketika sahabat saya bertanya pada Ust Hasrizal, macam mana dia dapat update selalu blog dia walaupun dia sangat sibuk. Mudah je jawapannya.

"Ana jadikan blog ini salah satu kerja wajib ana. Macam kita berkerja makan gaji juga, kita ada masa untuk pergi kerja tiap-tiap hari. Macam itulah kerja ana pada blog ana. Luangkan masa untuk setiap hari bersama blog anda. Barulah kita dapat update blog selalu."

Jadi, kalau anda nak selalu update blog, jadikan ia kerja rutin anda. InsyaAllah, anda dapat update blog anda. Jadikan blog anda dakwah anda pada massa.

Sudah 2 minggu berlalunya final exam semester 2 kali ini. Pejam celik, pejam celik, dah pun nak keluar result. InsyaAllah result akan keluar pada 28/4/09. Esok la kan. huhu. Takot2!!. Bagi universiti lain yang baru jer nak mula exam, saya doakan anda semua dapat tempuhi dengan tenang dan cemerlang. Biarpun anda suka study last minute, macam aku juga, yang penting forkus dan forkus pada apa yang anda baca.

Macam biasa, selepas habis exam, boleh terus fokus pada kerja-kerja lain yang dapat dimanfaatkan.

Antara aktiviti sepanjang cuti ini adalah;
1) menjadi komiti kem ibadat
2) menjadi AJK Muktamar PAS kawasan Gombak
3) Dapat kemas bilik
4) persiapan ke Syiria Mei nanti
5) lawatan ke Pesta Buku (yang ni yang paling best) dan macam-macam lagi.

Jika diberi kelapangan, nanti saya akan ceritakan beberapa perkara menarik yang dapat saya kongsikan sepanjang cuti antara 2 minggu ini. Wassalam.

"Setiap mata yang tertutup belum bererti ia tidur. Setiap mata terbuka belum bererti ia melihat"
||helangsenja@yahoo.com||

8 comments:

humairah said...

salam..esk dh keluar result ke?
smga berjaya...tahniah sbb memanfaatkn cuti dgn begitu baik skali...bl nk p syiria?

helangsenja said...

insyaAllah..hehe..rasa takut la jugak..bulan 5 ni pergi..insyaALLAH.. :)

Raihan Mustafa KamaL said...

Nak p SYria? Best2. Pergi maahad Kiftaro ke?

helangsenja said...

insyaAllah..tak pasti lagi maahad mana..rasa maahad kifaro kot..taun ni tak pagi da ke?

muhasabahsokmo said...

salam.. ada apa pergi syria? bestnye!

helangsenja said...

wslm..sy p blaja ilmu agama, p talaqqi kitab..insyaALLAH..dlm 2 bulan lebih gitu.. :)

lailafillah said...

salam ustaz..wah..mcm ne boleh dpt ke sane? tajaan ke?best nye..moge dpt timba byk ilmu..moge najah disane insyaAllah..

helangsenja said...

wslm..cari sponsor sendiri..kena wat woking paper la..baru mudah nak dapat..insyaALLAH..sama2 kita cari ilmu Allah ni..amin..moga segalanya dipermudahkan..